Creaties

Geboortepopjes

Geboortepopje op basis van de geboortegegevens van mijn dochtertje.

Als mama van twee prematuurtjes las ik op sociale media hier en daar wel eens iets over geboortepopjes. Deze popjes worden volledig volgens het geboortegewicht en lengte van je baby gemaakt. Na lang aarzelen probeerde ik ook een popje te maken op gewicht, lengte én hoofdomtrek van mijn dochtertje (geboren 29w6d).: 1550gr, 41cm en 29cm hoofdomtrek.

Gelijdelijkaan kreeg het popje vorm. Stilaan begon ik ook al te zien hoe klein ze wel niet was bij geboorte. Het was mijn meest emotionele haakproject. Het was niet zomaar een amigurumi knuffeltje dat ik maakte… neen, het was en popje dat mij terug zou katapulteren naar 2017.

Op een zondag was het dan zover, mijn popje was klaar. Ik had het op de tafel laten liggen, want ik durfde het, hoe vreemd het ook klinkt, niet echt vast te houden. Mijn man nam het popje als eerste vast en legde het op zijn borst, net zoals hij dat met onze dochter deed. Ik zag hoe emotioneel het voor hem was. Ik besloot het ook eens te proberen. En wauw… het voelde vreemd, maar zalig tegelijkertijd. Ons prinsesje was zo klein maar zo enorm dapper. En nu.. bijna 4 jaar later, is ze een vrolijke, karaktervolle kleuter.

Ik besefte ook meteen waarom er zo een grote vraag is naar dergelijke geboortepopjes. Het helpt je om de toch wel zware periode die je met premature of dysmature baby achter de rug hebt een plaats te geven. Vele mama’s en papa’s beleven de rollercoaster in het ziekenhuis als een roes, en kunnen zich nog maar weinig herinneren over deze periode. Dit is maar één van de vele redenen waarom ouders van premature of dysmature baby’s dergelijk popje willen. Welke reden een ouder ook heeft, ik wil hen helpen.

Aangezien de popjes niet gewassen kunnen worden (dit door de vulling die ik gebruik) wordt ook sterk afgeraden ze als speelgoed te gebruiken. Wil je toch een popje aan je kleine kanjer geven, dan kan ik het popje wel op lengte maken. Als vulling gebruik ik dan synthetische vulling (zoals in knuffelberen). Uiteraard kan ik hiermee het geboortegewicht niet benaderen. Deze knuffelpopjes kunnen wél gewassen worden en zijn dus wel geschikt om mee te spelen.

Heb je zelf nood aan een geboortepopje? Of wil je je kleine kanjer eentje geven? De prijs van dit popje is afhankelijk van het gewicht, en is daardoor enkel beschikbaar op aanvraag. Voor meer info mag je me steeds contacteren. Wil je een vrijblijvende prijsaanvraag, vergeet dan niet om het gewicht en de lengte van de kleine kanjer mee door te geven. Prijsaanvragen bij voorkeur via e-mail of via het contactformulier.

Leuk op te weten:

  • De kleur van je popje kan je helemaal zelf kiezen
  • Elk popje krijgt een gepersonaliseerd houten knoopje met daarop de naam+geboortedatum van het kindje op gegraveerd.
  • Ieder popje krijgt een ingekaderd certificaatje mee. Dit certificaatje is ontworpen door Baby In Red. De kleur van het certificaatje wordt aangepast aan de gekozen kleur van het popje.

Als extra bieden we ook nog onze geboorteposters aan. Deze posters zijn 40x60cm en bevatten alle geboortegegevens van je kindje. Een foto van je geboortepopje staat hier centraal. Elke geboorteposter wordt geleverd met een houten posterhanger zodat je de poster stijlvol in de slaapkamer van je kindje of in de woonkamer kan hangen.

Tip: deze geboorteposter is ook een leuk cadeau voor meter en/of peter.

23 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *