Over ons

Waarmee het allemaal begon…

Toen in 2017 onze eerste dochter, véél vroeger dan verwacht, het levenslicht zag, leerde ik vzw CoCopus kennen. De vzw bestaat uit een heleboel vrijwillige haaksters die octopusjes haken voor couveusekindjes. Ook ons meisje kreeg twee octopusjes van CoCopus.

Zo klein, zo kwetsbaar, maar zo perfect

Omdat het ons als ouders zoveel deugd deed om steun te krijgen uit onverwachte hoek, maar vooral omdat wij het zo een immens mooi doel vonden, wilden wij CoCopus maar al te graag steunen.

En het was toen, na de geboorte van onze dochter, dat ik mijzelf een haakpen en wat haakgaren heb aangeschaft en mijn eerste stappen in de haakwereld heb gezet. Ondertussen, bijna 4 jaar later, is haken voor mij, op zijn zachtst uitgedrukt, een hobby geworden die een beetje uit de hand gelopen is. En het leuke aan handwerk is “There are no mistakes, only unique creations”.

Ach ja, ik geef het toe, het is waar wat ze zeggen… “Haken IS verslavend” 🙂 En de enige oplossing die er is: je partner overtuigen dat je echt niet meer zonder je haaknaald kan 🙂 . Wat is er nu leuker dan ‘s avonds onder je dekentje te kruipen en nog enkele rondjes te haken aan jouw nieuwe knuffel? Of voor jezelf of een goede vriendin een warm dekentje te haken? Of nog… om je kindjes een muts cadeau te doen die je helemaal zelf gemaakt hebt?

En ja… wat begon als hobby, uitgroeide tot een passie, vertaalt zich nu in deze webshop. Tijdens de corona-tijden besloten we de sprong te wagen, en onze eigen webshop uit te bouwen. Met IlyMey, de combinatie van de namen van onze twee kindjes, willen we kwalitatief materiaal aanbieden voor jouw unieke handwerk. Bovendien willen we zeker niet vergeten waarmee het allemaal begon, vzw CoCopus. Achter de schermen blijven wij CoCopus steunen door o.a. het haken van octopusjes voor de couveusekindjes.

Wil je meehaken voor het goede doel? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website.

Octopusjes voor couveusekindjes

Wat begon als een hobby groeide uit tot een passie. De passie vertaalde zich in het ontstaan van deze webshop.

Ons aanbod in volle groei

Aangezien we een startende onderneming zijn, is ons aanbod nog in volle groei. Geleidelijk aan zal ons aanbod verder uitbreiden. Vind je niet meteen wat je zoekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Indien mogelijk helpen we je graag verder!

Heb je een creatie klaar, en wil je deze graag met ons delen? Zeker doen! Indien je ons jouw creatie bezorgt, plaatsen wij het op onze sociale media alsook op onze ‘Creaties’ blog. Zo kunnen we met zijn allen meegenieten van jouw werkje.

Creatieve groeten,

Tayena