IlyMey steunt

Octopusjes voor couveusekindjes – vzw CoCopus

De geboorte van een kind is een intense gebeurtenis vol geluk voor elke ouder. Toch verloopt het niet altijd perfect en komt de baby soms in een couveuse terecht.  Het geluk van de ouders wordt verstoord, naast blijdschap krijgen ze te maken met verwarring en onzekerheid. Voor deze kwetsbare groep zet vzw CoCopus zich belangeloos in. Samen met een grote groep vrijwilligers haken en breien we octopusjes. Elk couveusekindje krijgt twee octopusjes. Dit zodat er telkens eentje bij het kindje kan blijven, terwijl de andere gewassen wordt.

De tentakeltjes van de octopusjes zorgen voor rust en afleiding bij de baby. Ze zorgen ervoor dat de baby minder aan zijn/haar draadjes en sondes trekt en bijgevolg minder herprikt moeten worden.

Wil je mee octopusjes haken?

Om de octopusjes te m(h)aken heb je volgende materialen nodig:

Octopusje klaar?

Je kan je afgewerkte octopusje(s) inleveren in één van de vele inleverpunten. Een volledige lijst vind je hier.

Ook bij ons kan je je afgewerkte octopusje inleveren. Wij zorgen ervoor dat het bij vzw cocopus terecht komt voor keuring.

Belangrijk: Verpak je octopusje(s) proper in een plastiek zakje en vergeet niet het inleverformulier toe te voegen.

Wij steunen:

Als steun voor dit prachtige initiatief geven we iedereen die 1 of meerdere octopusjes binnenbrengt een korting van 10% op de aankoop van garen en/of vulling voor de octopusjes. We rekenen op het vertrouwen van de haak(st)ers dat dit materiaal dan ook gebruikt wordt t.v.v. vzw CoCopus.

Neem contact met ons op indien je mee wil haken voor vzw CoCopus.


Gehaakte aapjes voor AZ Jan Portaels – Vilvoorde

De kinderafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels is op zoek naar vrijwilligers die aapjes willen haken. Het ziekenhuis wil die geven aan kinderen die opgenomen worden. “Er is altijd een moment dat kinderen van hun ouders afscheid moeten nemen, dan is het aapje er als troost.”

Om het project te doen slagen, heeft de kinderafdeling van het AZ Jan Portaels maar liefst 600 aapjes nodig. “We zijn zelf al beginnen te haken, maar dat vraagt veel tijd. Daarom zoeken we nu vrijwilligers die goed kunnen haken en ook een aapje willen haken voor de kinderen.”  Bron: vrt.be

Wil je mee aapjes haken?

Om de aapjes te m(h)aken heb je volgende materialen nodig:

Aapje klaar?

Je afgewerkte aapje(s) kan je aan ons bezorgen. Wij zorgen er op onze beurt voor dat ze in het ziekenhuis terecht komen.

Graag wel een seintje via e-mail als je aapje(s) wil binnenbrengen.

Een duwtje in de rug

Als steun voor dit prachtige initiatief geven we iedereen die 1 of meerdere aapjes binnenbrengt een korting van 10% op de aankoop van garen en/of vulling voor de aapjes. We rekenen op het vertrouwen van de haak(st)ers dat dit materiaal dan ook gebruikt wordt t.v.v. Az Jan Portaels.