Dag Ilymey’tjes ..

Blij dat je even komt spieken naar wie of wat ‘ Wol&Mie’ voorstelt.

Mijn naam is Jill ( jilleke voor velen ? ) en woon in Izegem . Sinds 1 mei 2020 ben ik mama van een prachtige dochter Anna.

Daar is zowat het verhaal van ‘Wol&Mie’ begonnen.

Maar eerst nog dit…

Jaren geleden heb ik het breien ontdekt door de komst van mijn kleine broer Axel. Hij was een echt geschenk binnen het nieuw gezin van mijn vader. Dus wou ik voor zijn komst iets uniek. Internet stond vol van de mooie spullen.. knuffels, dekentjes … maar mijn oog viel op een slaapzak. Oh, dacht ik bij mezelf die wil ik geven maar hoe begin ik hier in godsnaam aan?! Niets zou me tegen houden, die slaapzak ging er koste wat kost komen … dus aan de slag dan maar! Na veel opzoeken en hier en daar wat hulp is het mij gelukt om dit uniek cadeau te geven… handgemaakt en wel door mezelf. Apetrots was ik.. kan je je wel voorstellen waarschijnlijk?

Sindsdien kriebelen men handen steeds naar meer..

Ik leerde de haaknaald kennen … ja hoor, haken is verslavend ? . Doorheen de jaren deed ik dan ook voortdurend meer ervaring op en wou en wil nog elke dag bijleren.  Nieuwe technieken, nieuwe uitdagingen, nieuwe ontwerpen… Kortom handwerk is mijn passie geworden.

Mijn doel is mensen hetzelfde gevoel te geven als toen ik de slaapzak kon overhandigen aan mijn Plus-mama en vader. Handgemaakt, duurzaam en unieke spullen.

Toen ik zwanger was van Anna zei mijn ventje steeds ‘waarom doe jij niets met jou passie?’

Nu.. oorspronkelijk werk ik mee in het restaurant van mijn ouders en had er nooit bij stil gestaan dat ik hiernaast ook nog iets kon opbouwen.

Uiteindelijk zette ik toch de stap en startte ‘Wol&Mie’ officieel op in bijberoep. Voornamelijk werk ik op bestelling. Via Instagram en facebook deel ik mijn afgewerkte creaties, die kunnen ook te allen tijde gemaakt worden in een door de klant gekozen kleur. 

Maar hoe kom ik nu bij Ilymey terecht?

Gaande weg op zoek naar de juiste materialen leerde ik vorig jaar Tayena kennen. Ze hielp (en nog steeds) me telkens aan de juiste materialen die ik zocht voor mijn ‘project’. De klik was/is er .. we delen beidden dezelfde passie voor handwerk en zo is er een samenwerking uit ontstaan. Mijn handgemaakte, unieke en duurzame creaties zal je dan ook vanaf heden kunnen terug vinden onder mijn eigen rubriekje ‘Wol&Mie’. Het aanbod zal variëren, dekentjes, bijtringen , speenkoorden, knuffels… Ben je helemaal weg van een dekentje, maar het is niet de juiste kleur? Geen nood! Neem even contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden op maat van jouw wensen.

Of wens je een gepersonaliseerde biijtring of speenkoord? Ook dat kan. De houten bijtringen en speenclips worden door IlyMey gegraveerd met een laser.

Benieuwd met welk handwerk ik momenteel bezig ben? Neem dan gerust een kijkje op mijn Instagram of Facebook pagina

Ik kijk er alvast naar uit

Veel liefs

Jilleke ‘Wol&Mie’