Milieuvriendelijk kunststof granulaat

3,5012,50 incl. btw

Granulaat is vulmateriaal dat bedoeld is voor het zwaarder maken van knuffels, amigurumi en andere accessoires zoals bv verzwaringsdekens.

Het granulaat dat wij hier aanbieden is van de hoogste kwaliteit PE (Polyethyleen), zonder oplosmiddelen, weekmakers of andere ongewenste stoffen. Dit granulaat heeft een natuurlijke oorsprong, het wordt namelijk van suikkerriet gemaakt en niet van Olie! Dit granulaat is bijgevolg milieuvriendelijk, er wordt geen regenwoud voor gekapt en het wordt niet onttrokken aan de voedselketen.

Het granulaat is bovendien goedgekeurd voor gebruik in couveuses, na een lang microbiologisch onderzoek in een ziekenhuis.

Enkele tips: 

  • Stop het granulaat steeds in een zakje of panty zodat de kleine korreltjes niet doorheen de gaatjes van je haakwerk komen. Door ze in een zakje of panty te steken zorg je er dus voor dat je knuffel veilig blijft voor kindjes.
  • Wil je dat je knuffel blijft staan? Vul dan de onderkant van je knuffeltje op met dit granulaat.
  • Wil je liever je knuffel als deurstopper gebruiken? Vul dan je ganse knuffel op kunststof granulaat.

Wat is het verschil tussen deze korrels en ander kunststof granulaat? 

Het kunststof granulaat is vervaardigd uit polyetheen (PE) dat door polymerisatie verkregen wordt uit ethyleen. Voor standaard kunststof granulaat korrels wordt PE gewonnen luit aardolie. Maar omdat de olievoorraad gestaag afneemt, ontstaan er steeds meer alternatieve bronnen voor kunststofproductie. Suikerriet is er één van. Om polyethyleen uit suikerriet te winnen, wordt de plant afgehakt en geperst. Uit dit proces komen suikerrijke sappen vrij, wat na fermentatie en destillatie ethanol oplevert. De ethanol wordt vervolgens gehydrateerd en daaruit wordt ethyleen verkregen. De restvezels van de plant worden verbrand waarmee bio-energie wordt gegenereerd. De energie die hierbij vrijkomt wordt door de fabriek verbruikt en de rest wordt verkocht. Alles bij elkaar opgeteld is het verschil in CO2-reductie ten opzichte van traditionele bronnen ruim 4 kg per kg geproduceerd PE.

Extra informatie

Gewicht 0,250 kg
Wasinstructies

Kunststof granulaat is wasbaar in de wasmachine tot 60 graden!
Niet in de droogkast doen!